Home / QİDA  / Yeni İl süfrəsi – Hinduşka ləvəngisi

Yeni İl süfrəsi – Hinduşka ləvəngisi

İDOL.Az saytı sizin Yeni İlinizi təbrik edir və sizlərə Yeni İl süfrəsinin əvəzolunmaz qidası olan Hinduşka ləvəngisinin reseptini təqdim edir. Lazım olanlar: 6 kiloluq hinduşka, zeytun yağı, istənilən göyərti qarışımı, 1/2 limon şirəsi, 1/2 portağal şirəsi, əzilmiş

hinduşka ləvəngisi
İDOL.Az saytı sizin Yeni İlinizi təbrik edir və sizlərə Yeni İl süfrəsinin əvəzolunmaz qidası olan Hinduşka ləvəngisinin reseptini təqdim edir.

Lazım olanlar:
6 kiloluq hinduşka, zeytun yağı, istənilən göyərti qarışımı, 1/2 limon şirəsi, 1/2 portağal şirəsi, əzilmiş 5 diş sarımsaq, duz, istiot, 3 ədəd qırmızı soğan, 6 stəkan çəkilmiş qoz ləpəsi, 1/2 stəkan narşərab, 4 stəkan hinduşka və ya toyuq şorbası (bulyon), 1/2 stəkan un.

Hazırlanma qaydası:
Hinduşkanın içalatını təmizləyin və boynunu kəsib ayırın. Sonradan istifadə edəcəyiniz bulyonu hazırlamaq üçün kəsdiyiniz boyunu su ile dolu orta ölçülü qazanda 1 saat orta istilikdə qaynadın. Bulyonu kənara qoyun (lazım olacaq).
Hinduşkanın dərisi üstündə qalsın, onun içini və çölünü axar su altında yuyun. Daha sonra suyu süzülünüdək qurulayın. Hinduşkanın içini və çölünü duzlayın və istiotlayın. Kənara qoyun.

Göyərtili yağ qarışığını hazırlamaq üçün orta ölçülü tavada orta istilikdə yağı bir az qızdırın. Hazır olduqdan sonra dərin qaba və ya kasaya boşaldın, üstünə limon və portağal şirələrini, doğranmış göyərtiləri, sarımsağı və zövqə görə duzla istiotu da qatın. Yaxşı qarışdırın. Hinduşkanı döş hissəsinin üstündə olan dərini bir qədər qaldırın, ətdən aralansın amma qopmasın. Dərinin altına göyərtili yağın yarısını əlinizlə yayın. Hinduşkanın çölünə də qalan yağ qarışığını sürtün. Daha sonra ya soyuducuya qoyub ertəsi günü ya da həmin gün içini doldurub bişirin.

İçliyi hazırlayın. Soğanları ya ət maşınından ya da mətbəx kombaynerindən keçirin. Tənzifə doldurub, sıxın ki, suyu tamamən çıxsın. Çəkilmiş qoz ləpələrini, narşərabı, duz və istiotu suyu sıxılmış soğana əlavə edin. Qarışdırın, duzu və istiotu zövqə görə əlavə edin. Narşərabın miqdarını artırmaq da lazım ola bilər, ona görə qarışdırdıqca dadına baxın və zövqə görə qərar verin. Hinduşkanı hazırladığınız içliylə doldurun və ayaqlarını mətbəx sapı ilə bağlayın.

Hinduşkanı telli formanın üstünə yerləşdirərək, 160 dərəcəlik sobada 3 saat yarım və ya 4 saat müddətində bişirin. Bu müddət ərzində hər yarım saatdan bir hazırladığınız hinduşka bulyonundan (toyuq bulyonu da ola bilər) yarım stəkan hinduşkanın üzərinə gəzdirin.

Sousu hazırlayın. Sobadakı formanın dibinə yığılan hinduşka şirəsini bir qazana boşaldın. Bu şirə azdırsa, hazırladığınız bulyondan da buraya əlavə edib ki, toplam 4 stəkan alınsın. Ayrıca bir tavada yağın üzərinə un əlavə edin və qarışdırın. Yağ qarışığını bulyona əlavə edin, 10 dəqiqə qatılaşanadək qarışdırın. Çox qatı alınsa bir az da bulyon əlavə edə bilərsiniz.

Hinduşkanı bölüb iri bir qaba yerləşdirin. Ləvəngisini isə ayrıca bir kəsada süfrəyə verə bilərsiniz. Sousu da ayrıca sous qabına töküb süfrəyə qoyun. Sous Amerikan mətbəxinə aiddir. Hinduşka üstünə sousdan bir az tökülərək yeyilir. Sousun hazırlanması zəruri deyil. Nuş Olsun!(azcookbook.com)

info@idol.az

Qiymətləndir
İlk şərh yazan siz olun

Şərh yazın