Home / QİDA  / Toyuq piroqu

Toyuq piroqu

Bugün sizlərə proteinli qidalar seriyasından toyuq piroqunun hazırlanma qaydasını yazacayıq. Olduqca sadə hazırlanma qaydası var və dadlı olur, sınamağa dəyər. Lazım olanlar: 300 qr toyuğun döş əti, 2 ədəd yumurta, 50 qr un, 100 qr rəndələnmiş

toyuq piroqu

Bugün sizlərə proteinli qidalar seriyasından toyuq piroqunun hazırlanma qaydasını yazacayıq. Olduqca sadə hazırlanma qaydası var və dadlı olur, sınamağa dəyər.

Lazım olanlar: 300 qr toyuğun döş əti, 2 ədəd yumurta, 50 qr un, 100 qr rəndələnmiş holland pendiri, 1 ədəd kabak, 1 ədəd qırmızı şirin bibər, 1 çay qaşığı maya, duz.

Hazırlanma qaydası: İlk əvvəl toyuğun döş əti suda bişirilir və sonradan uzun uzun doğranılır. Başqa bir dərin qabda piroqun xəmiri hazırlanır. Burada 2 yumurta, 50 qr un, maya, duz, 50 qr pendir və doğranılmış toyuq əti qarışdırılır. Soba qabına yerləşdirdikdən sonra, üstünə kabaklar və bibərlər halqa şəklində düzülür, pendirin qalan hissəsi səpilir. Piroq 200 dərəcədə 25 dəqiqə bişirlir. Nuş olsun!

info@idol.az

Qiymətləndir
İlk şərh yazan siz olun

Şərh yazın