Alimlər müəyyən ediblər ki, qoz əhvalı yüksəldir və xoşbəxtlik səviyyəsini yüksəldir.
Albukerkdəki Nyu-Meksiko Universitetinin alimləri bir neçə sınaqdan sonra belə gərara qəliblər ki, qoz stress dözümlülüyünü artırır və əhvalı yüksəldir.
18-25 yaş arası könüllü tələbələr 16 gün
Alimlər müəyyən ediblər ki, qoz əhvalı yüksəldir və xoşbəxtlik səviyyəsini yüksəldir.
Albukerkdəki Nyu-Meksiko Universitetinin alimləri bir neçə sınaqdan sonra belə gərara qəliblər ki, qoz stress dözümlülüyünü artırır və əhvalı yüksəldir.
18-25 yaş arası könüllü tələbələr 16 gün ərzində banan çörəyi yeyiblər. 16 həftənin 8-ində çörəyin tərkibində yarım stəkan qoz olub.
Hər 8 həftə sonra alimlər iştirakçıların əhvalını və sağlamlıını, onların narahatlılığını, gərginlik, enerjilik və reaksiya sürətini analiz ediblər.
Kişilərdə əhvalın yüksəlməsi 28% təşkil etsə də, qadınlarda dəyişiklik müşahidə olunmamışdır.
Alimlərin fikrincə qozun tərkibindəki alfa-linolen turşuları, E vitamini, fol turşusu, polifenol və melatoninin olması orqanizmə müsbət təsir göstərir.
Buna görə alimlər əhvalınızın yaxşı olması üçün hər gün bir ovuc qoz yeməyi məsləhət bilirlər.